The Green Man selecteerde zes Schotse single malt whisky's die een whiskykenner kunnen boeien.
Bij whisky's die hoog op alcohol zitten, kan je met een pipet water toevoegen. Maar met de ethylalcohol kan je het omgekeerde doen!
Via de QR-code die je vindt in het deksel van de doos ga je naar het yt-kanaal van The Green Man. Een video, die je kan aanzetten en stopzetten, begeleidt je doorheen de tasting.
Verschillende kwaliteitspralines: gevuld met verschillende smaken om te foodpairen met de whisky's:
- Clasico, (ganache pur São Tomé 77%)
- Batida de Coco : Marsepein Batida de coco/bruine rum (melk)
- Karamel : caramel met gezouten boter (zwart)
- Blanc : hazelnootpraliné en gegrilde amandelen
- Noir : hazelnootpraliné
- Noir : koffie met cacaovezels
Inge Lanckacker ontwikkelde zes recepten voor een heus whiskydiner. De gerechten zijn eenvoudig én overheerlijk Je vindt de recepten via de website van The Green Man..
The Green Man en muziek...
Het whsisky flavour wheel van het Scotch Whisky Research Institute.
Een terugkerende vraag en voorwerp van debat in de whiskywereld gaat over het alcoholpercentage, liever niet te hoog op alcohol of toch cask strength... Tijdens de tasting kan je experimenterendoor ethylalcohol toe te veoeen en zelf oordelen.
In de enveloppe aan het deksel van de doos vind je een folder met informatie bij elke whisky: de distilleerderij en proefnotities. Je kan ze gebruiken om bijhorende aroma's te vinden op het Scotch Whisky Research Centre Flavour Wheel.